ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

Δύο μάτια μόνο
Γράφει ο/η Administrator   

Από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2008 στο Ισλαμικό Μουσείο της οδού Ασωμάτων 38 στον Κεραμεικό, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση της Νεφέλης Κονταρίνη με τίτλο “δύο μάτια μόνο…”

Η έκθεση με θέμα την γυναίκα στο Ισλάμ, στοχεύει  στο να υπογραμμίσει με εικαστικό τρόπο την δυσκολία που αντιμετωπίζει για να “δείξει” το  πρόσωπο της στο σύγχρονο κόσμο.

Εικόνες, ήχοι αλλά και μια αφήγηση που αναπτύσσεται στους πέντε ορόφους του Μουσείου, ορίζουν μία συνεχή διαδρομή για τον θεατή, μία πορεία προς την κάθαρση.
  
Μια ιστορία όπου οι ήχοι, η μουσική και η σχέση με τον χώρο και τα εκθέματα του, βοηθούν στην δημιουργία μιας ιδιαίτερης  ατμόσφαιρας που αγκαλιάζει τον επισκέπτη. Την μουσική έχουν συνθέσει οι This Fluid.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, η διάλεξη της επίκουρης καθηγήτριας Φωτεινής Τσιμπιρίδου με θέμα “βλέποντας κάτω από το πέπλο’” : γυναίκες του Ισλάμ ανάμεσα σε ‘’κοσμικές’’ και ‘’θρησκευτικές’’ ηγεμονίες.  θα πραγματοποιηθεί performance από την Μαριλένα Πετρίδου, όπου το μακιγιάζ θα επιμεληθεί η Σίσσυ Πετροπούλου.

Νεφέλη Κονταρίνη, “δύο μάτια μόνο…”

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
Μουσείο Μπενάκη

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή: 9:00 - 15:00
Τετάρτη: 9:00 - 21:00

Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12
τηλ 210 325 1311

benaki.gr

 
© 2017 Design NOW
Υλοποίηση - Προσαρμογή: NetDynamics