ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ

5 μ.Χ.
Γράφει ο/η Administrator   

5 μ.Χ. είναι ο τίτλος της ερχόμενης έκθεσης της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών που θα πραγματοποιηθεί στον Τεχνοχώρο από την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008 έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009.

Πρόκειται για την Πέμπτη έκθεση μικρών χαρακτικών που διοργανώνουν για την περίοδο των γιορτών. Η έκθεση χωρίς συγκεκριμένη θεματική ενότητα, έχει σαν σημείο αναφοράς την μικρή  διάστασή των έργων. Στην χαρακτική η μικρή διάσταση απαιτεί μια  πιο προσεκτική αντιμετώπιση της μήτρας από τους καλλιτέχνες. Συμπυκνώνουν την τεχνική και καλλιτεχνική εμπειρία των δημιουργών σε μια μικρού μεγέθους επιφάνεια. Εκτός λοιπόν του εικαστικού αποτελέσματος, μεγάλο ρόλο παίζει και η άρτια επεξεργασία της χαρακτικής μήτρας. Όλα τα έργα που παρουσιάζονται στον Τεχνοχώρο, είναι αυθεντικά χαρακτικά έργα φιλοτεχνημένα και τυπωμένα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Φέτος εκτός από τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών  θα συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, και έργα συνεργατών της από άλλες χώρες. Ενδεικτικά, θα παρουσιάσουν έργα τους οι καλλιτέχνες Πατρίτσια Δεληγιάννη,  Νίκος Δεσεκόπουλος,  Ελένη Κάπρου, Γρηγόρης Κότσαρης, Δημήτρης Μηλιώτης, Μιμή Πετροπούλου, Ειρήνη Ποδηματά, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Φλοράνς Χριστάκη, Kati Mahrt, Ines Piqueras, Mihail Petkov, Maria Duhteva, Ana Antonova, Oktay Anilanmert, Güngör Iblikçi, Fevzi Karakoç, Emin Koç, Yusuf Ziya Aygen, Fabiola Ungredda κ.ά. Οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να δούνε μια ποικιλία χαρακτικών και από άλλες χώρες αλλά και τυπώματα που έχουν γίνει με όλες τις τεχνικές. Όλα τα έργα είναι αριθμημένα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

5 μ.Χ., έκθεση χαρακτικής


Οι τιμές των χαρακτικών θα είναι σε προσιτές τιμές, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία μικρών συλλογών.  Άλλωστε σκοπός της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, αλλά και του Τεχνοχώρου, είναι η άμεση επαφή του κοινού με τους  καλλιτέχνες και τα έργα τους, χωρίς την μεσολάβηση τρίτων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ασφάλεια της αυθεντικότητας αλλά και την χαμηλή τιμή, των έργων.  
Για την περίοδο των γιορτών τις ημέρες Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, Πέμπτη 1 Ιανουαρίου & Παρασκευή 2 Ιανουαρίου ο Τεχνοχώρος θα είναι κλειστός.


 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Παρασκευή: 18:00-21:00
                                 Σάββατο: 12:00-15:00
                                 Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ
αίθουσα τέχνης
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα
Τηλ 2109228370

haraktes.org

 
© 2017 Design NOW
Υλοποίηση - Προσαρμογή: NetDynamics